Tot mai mulți români scot curul pe geam când trece Arafat, că poate îi vaccinează

Disperaţi să scape mai repede de COVID-19, mii de români îşi încearcă norocul ori de câte ori au ocazia! Mii de români scot curul pe geam de câte ori trec pe stradă Raed Arafat, ministrul Tătaru sau alte persoane-cheie din sistemul de sănătate, poate-poate au noroc şi îi vaccinează.

„Nici nu mă uit, poa’ să fie Arafat, poa’ să fie Rafila, din partea mea poa’ să fie şi Doctoriţa Pluşica. Cum aud o sirenă, scot curul pe geam. Nu ştii de unde sare vaccinul”, spune Grigore, 44 de ani, din Pantelimon.

Autorităţile atrag atenţia că acest comportament nu va atrage o vaccinare mai rapidă, ba chiar implică anumite riscuri. „Când scoţi curul pe geam îţi expui părţile cele mai sensibile, adică fesele şi gaura, la curenţi de aer rece care pot da simptome de răceală a curului, ba chiar slăbesc sistemul imunitar al curului expunându-ne la diferite infecţii respiratorii anale”, explică dr. Marcel Aurel de la Centrul Pentru Prevenirea Bolilor de Cur.

Cu toate astea, foarte mulţi concetăţeni îşi asumă riscurile, sperând în continuare ca o seringă răzleaţă să se înfigă şi în părţile lor moi.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
23 noiembrie 2020 11:52
Citește mai mult despre: covid vaccinare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult