România, ţara hackerilor! În speranţa că un fraier le va sparge contul de ghiseul.ro şi le va plăti impozitul, românii îşi pun cele mai simple parole, precum 1234. Mai mult, aceştia se prefac că uită parola la vedere prin birou, sau şi-o trec pe cărţile de vizită, ca din greşeală, doar-doar se găseşte vreun bou care să le bage banii în cont.

ghiseulpunctro_parolasimpla.jpg
Alţi români au tactici mult mai viclene. “Intră pe computerele colegilor şi se loghează cu contul propriu pe ghiseul.ro. În momentul în care colegul intră din nou, el are impresia că e în contul lui şi plăteşte ca fraierul taxa pe locul de parcare al hackerului”, spune Decebal Popescu, detectiv infracţiuni cibernetice.

Alții au metode simple: ”Eu mi-am scris parola cu marker permanent pe monitor. Când se loghează cineva, se vede clar care e, trebuie doar să completezi. Știți cum sunt românii, hoți și lacomi, nu se pot abține de la o mic furtișag. Asta înseamnă taxă pe lăcomie”, spune Marian, român cu taxe de plătit.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Thursday, 10.01.2019 12:56 Social

National Cinematografic