Ministerul Sănătății a băgat în faliment companiile de țigări. Motivul? Guvernanții au ales să renunțe le cunoscutele mesaje și poze sinistre de pe pachete, care oricum nu aveau nici un efect, și să pună în loc avertismente scrise de scriitorul Octavian Paler. Rezultatul este unul spectaculos, absolut toți românii renunțând la fumat.

avertisment_tigari_paler2.jpg“Am tot urmărit rețelele de socializare, și am observat că citatele din Octavian Paler, chiar și cele care nu au fost scrise de el, chiar schimbă vieți. Așa că de ce să nu le folosim și în acest scop, mai ales că marele scriitor ne-a lăsat moștenire citate aplicabile în absolut orice domeniu din univers?”, spune un reprezentant al Ministerului Sănătății.

Citatele de pe pachete sunt însoțite de figura maestrului, de poze cu lanuri de grâu, apusuri, sau apusuri în lanul de grâu. Dintre toate citatele, cel mai devastator pare să fi fost: "Eu îmi iubesc țara, dar din iubirea mea face parte și disperarea mea de a vedea cum vă distrugeți plămânii".

Times New Roman este din nou pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe Prima TV. Dacă ai ratat ediția de duminică, o poți urmări în secțiunea Times New Roman TV.

Scris de Luchian | Wednesday, 03.12.2014 11:31 Social

National Cinematografic