Tradiţie nouă de Florii. Pregătiţi-vă banii, că vine popa să vă sfinţească florile de acasă!

Dacă nu ai auzit de această tradiție de Florii înseamnă că nu ești un bun creștin. Și pe oamenii care nu sunt buni creștini îi bate Dumnezeu, le aduce necaz în casă, gândaci în bucătărie, țeavă care picură la baie și le leagă cununiile. De aceea e bine ca în această zi să primiți pe părintele care vine cu sfințitul florilor.

„Deci, care-i vrăjeala cu ăsta, deci gagiul nostru, Iisus, a intrat în Ierusalim în perioada asta. Și oamenii l-au primit cu flori. No, florile alea erau sfințite, că le-a atins Iisus. Dar florile pe care le aveți voi în casă n-au fost sfințite, că numai noi avem drept de proprietate pe sfințire și Iisus. Deci trebuie sfințite și trebuie să dați banul”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Patriarhia sfătuiește românii să fie vigilenți în această perioadă și să aștepte popa acasă chiar dacă acesta întârzie. În cazul nefericit în care popa nu a putut veni la sfințire, este îndatorirea fiecărui creștin să ia florile din casă și să le ducă la biserică, să fie sfințite.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

1 aprilie 2018 12:53
Citește mai mult despre: Florii sfintit

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult