Tradiţie reînviată la Mizil. Primul geam spart de un copil cu mingea în ultimii 20 de ani!

Întreaga comunitate mizilieană a fost șocată în această dimineață după ce un copil care se juca pe strada Gării a spart geamul unei locuințe în urma unui șut foarte puternic și nu prea bine controlat. „Încercam să dau cu efect, cu exteriorul”, a justificat tânărul gestul.

Incidentul a luat inițial pe nepregătite autoritățile locale, primarul, vicele și secretarul fiind de negăsit câteva ore, cu telefoanele închise. Vidul legislativ rămas după 1990 a lăsat comunitatea fără mijloace legale de abordare a acestei probleme. „În vremea comunismului era un întreg cod de procedură. Proprietarul casei aplica un șut în fund copilului, sau îi spărgea mingea, părinții acestuia îl urecheau sau îl trăgeau de perciuni. Acum nu știm ce să facem, din ce am răsfoit prin Monitorul Oficial e interzis să bați copiii”, a declarat primarul. 

Soluția a venit din partea Centrului de Conservare a Tradițiilor și Portului Popular din localitate, care a anunțat că tânărul a reluat o tradiție din vechime, care presupune să mai spargi niște geamuri din când în când, că aduce noroc. Drept urmare, copilul a fost premiat de oficialități, a primit cheia orașului și un bilet la meci la cea mai importantă echipă de fotbal prahoveană, Astra Giurgiu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

27 ianuarie 2020 14:59
Citește mai mult despre: copil

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult