Întreaga comunitate mizilieană a fost șocată în această dimineață după ce un copil care se juca pe strada Gării a spart geamul unei locuințe în urma unui șut foarte puternic și nu prea bine controlat. „Încercam să dau cu efect, cu exteriorul”, a justificat tânărul gestul.

copil-spart-geam-minge.jpg

Incidentul a luat inițial pe nepregătite autoritățile locale, primarul, vicele și secretarul fiind de negăsit câteva ore, cu telefoanele închise. Vidul legislativ rămas după 1990 a lăsat comunitatea fără mijloace legale de abordare a acestei probleme. „În vremea comunismului era un întreg cod de procedură. Proprietarul casei aplica un șut în fund copilului, sau îi spărgea mingea, părinții acestuia îl urecheau sau îl trăgeau de perciuni. Acum nu știm ce să facem, din ce am răsfoit prin Monitorul Oficial e interzis să bați copiii”, a declarat primarul. 

Soluția a venit din partea Centrului de Conservare a Tradițiilor și Portului Popular din localitate, care a anunțat că tânărul a reluat o tradiție din vechime, care presupune să mai spargi niște geamuri din când în când, că aduce noroc. Drept urmare, copilul a fost premiat de oficialități, a primit cheia orașului și un bilet la meci la cea mai importantă echipă de fotbal prahoveană, Astra Giurgiu.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Monday, 27.01.2020 16:59 Social

National Cinematografic