Tradiţii de Paşti! Radet dă azi şi mai multă rugină pe ţevi, ca să putem vopsi ouă cu ea

Pare incredibil, dar anul acesta nu va mai trebui să cheltuim o grămadă de bani pe vopsea de ouă, cerneală tipografică sau lacuri de uz industrial! Totul mulţumită conducerii Radet, care a hotărât să dubleze în Joia Mare conţinutul de rugină al apei de consum pentru ca românii să îşi poată vopsi ouăle direct de la robinet.

“Cu toţii ştim cât e de anevoios să obţii un ou roşu perfect, mai ales când vopseaua achiziţionată e de proastă calitate”, explică Onufrie Rîuleţ, şeful Departamentului Rugină şi Depuneri al companiei de apă.

“Cum apa noastră e oricum roşiatică, era firesc să venim în ajutorul gospodinelor suplimentând rugina de pe ţevi. Acum trebuie doar să speli oul şi acesta va căpăta o culoare intensă, undeva între ruginiu şi sângeriu, exact ca ouăle de Paşte cu care suntem obişnuiţi din copilărie!”

“Dacă doreşti un roşu puternic, vopseşti ouăle cu primul jet, imediat ce ai învârtit robinetul. Pentru un roz pal, laşi apa să curgă jumătate de oră, să se limpezească, iar la anumite ore vom furniza şi alte culori, în funcţie de chimicalele toxice pe care le eliberăm în circuit – arsenic pentru ouă verzi, plumb pentru ouă sobre, gri, sau plutoniu-239 pentru ouă fosforescente”, adaugă reprezentantul Radet.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
9 aprilie 2015 01:02
Citește mai mult despre: apa mizerie oua pasti radet rugina tevi traditii

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult