Tradiţii urbane! Odată cu venirea primăverii, românii au început să-şi scoată grătarele pe balcon

De câţiva ani, cea mai importantă tradiţie urbană legată de venirea primăverii a devenit scoaterea pe balcon a grătarului şi pregătirea lui pentru serile de mici şi bere la pet care vor avea loc de aici încolo. „Nu degeaba se zice că primăvara e anotimpul renaşterii. Simt că mă nasc a doua oară când văd grătarul pregătit pe balcon”, spune un cetăţean din cartierul bucureştean Militari.

Acesta a adăugat că, cel puţin în zona în care locuieşte el, este de neconceput să nu ai un grătar pe balcon. „Exact cum de Crăciun se împodobeşte bradul, de venirea primăverii se scoate grătarul pe balcon, să ştie toţi vecinii că eşti un om cu frica lui Dumnezeu, care ţine la tradiţie. Practic, azi se deschide sezonul de mici, bere la pet şi manele, care ţine până la venirea iernii.”

Sunt însă şi români mai puţin norocoşi. Cei care locuiesc în blocurile reabilitate termic de primării se plâng că balcoanele lor au fost închise cu geamuri termopan, care nu se deschid. „E groaznic când fac grătarul pe balcon. De cele mai multe ori trebuie să-mi trimit nevasta sau copilul să se ocupe de grătar, că e un fum de nu se poate sta acolo”, s-a plâns un astfel de ghinionist.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
1 martie 2013 19:03

Alte articole

Vezi mai mult