Tradiţii vasluiene! Cei care îşi pun un topor sub pernă îşi visează la noapte următoarea victimă

Pentru majoritatea vasluienilor, noaptea de Sf. Andrei este cea mai importantă din an! Încă de dimineaţă, flăcăii îşi ascut topoarele şi le şterg de sânge, după care le pun sub pernă. Tradiţia spune că cei care respectă acest ritual îşi vor visa la noapte următoarele victime. “Cu cât mai multe, cu atât mai bine”, spune un vechi proverb vasluian.

“De câteva zile, toporul stă nefolosit în bătătură, dar de mâine mă apuc de treabă. Sper să visez cât mai mulţi consăteni, dar în primul rând pe vecinul meu. Da’ nu mă plâng nici dacă visez doar nevasta. Tradiţia e tradiţie, trebuie respectată, nu are de ce să se supere când va primi o lovitură de topor în cap”, ne-a declarat, plin de speranţă, Sandu T.

Această inedită tradiţie vasluiană este o adevărată mană cerească pentru producătorii Ştirilor de la ora 5. An de an, în cele trei zile care urmează nopţii de Sf. Andrei, oamenii trustului Pro strâng numai din Vaslui materiale pentru câteva sute de ediţii ale Ştirilor de la ora 5.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
29 noiembrie 2012 18:11

Alte articole

Vezi mai mult