Tragedie în Vaslui! O fată de 10 ani nu poate avea copii!

Întâmplare cutremurătoare într-un sat din judeţul Vaslui! O fată de 10 ani a descoperit că nu poate avea copii, oricât s-ar strădui! Medicii de la spitalele din Vaslui şi Bârlad nu au nicio explicaţie pentru acest fenomen. „De 2 ani ne chinuim, eu şi prietenul meu”, spune fata. „Vă daţi seama cum e să n-ai un copil la vârsta mea? Practic, ţi-ai compromis viaţa. Râd de mine femeile rome de la noi din sat, păi alea la vârsta mea au deja nepoţi. Dacă nu reuşesc să rămân însărcinată până la anul, am pierdut şi ultimul tren.”

Oamenii din sat spun însă că e şi vina tinerei, care a dus până recent o viaţă de excese. „A făcut un avort la 4 ani. La vârsta aia nu mai faci aşa ceva, ai maturitatea necesară pentru a creşte un copil”, spune o bătrână din partea locului.

Soluţia adopţiei este şi ea exclusă” „Am încercat şi în alte ţări, chiar şi Somalia şi Rwanda, dar mi-au cerut să demonstrez că duc copilul undeva o să-i fie mai bine, or e evident că nu am cum”, zice tânăra din Vaslui. Fata spune că are totuşi încredere în medicina modernă şi că e dispusă să recurgă la însămânţare artificială, dacă aşa ceva mai e posibil la vârsta ei. „Coşmarul meu e că mă prinde majoratul fără să am copilul la liceu”, spune ea cu lacrimi în ochi.

Scris de TNR
4 ianuarie 2012 13:01

Alte articole

Vezi mai mult