Tragedie într-un muzeu din Olanda! Hoţ român, în stare gravă după ce a vrut să fure tabloul electric

După ce s-a lămurit că picturile obişnuite sunt greu de vândut pe piaţa neagră, un cunoscut hoţ de tablouri român s-a reorientat! În cursul nopţii trecute, acesta a încercat să sustragă tabloul electric dintr-un muzeu olandez, ajungând în stare gravă la urgenţe după ce s-a curentat.

“Am venit în Olanda la furat de tablouri”, recunoaşte hoţul de pe patul de spital. “Dar am constatat că-i ţeapă. Aţi văzut şi voi ce ghinion au avut colegii mei, n-au reuşit să scape de ele şi au fost nevoiţi să le ardă în sobă. Dar ce era să fac, să mă întorc? Hai să fur şi eu un tablou, am zis. Mi-am încercat şi eu norocul la singurul tablou care arăta mai valoros, avea nişte fire de cupru, nişte siguranţe, mă gândeam că pot să-l dau în târg pe un pachet de ţigări.”

“Mai mult, tabloul ăsta nu era nici măcar împrejmuit. Oricine putea să se apropie, să pună mâna pe el, îmi spuneam eu. Când să-l desfac din perete, am tras o zgâlţâială serioasă, de credeam că mor! Nu sunt atât de proşti olandezii ăştia. Or fi lăsat ei de izbelişte tablourile ieftine, ca alea pe care le-au furat colegii mei. Dar pe astea care chiar valorează ceva le electrifică!”

Mulţumim corespondentului nostru Radu N.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
1 august 2013 09:08

Alte articole

Vezi mai mult