Ploaia îngheţată a provocat pagube îngrozitoare în toată ţara. Într-o gospădărie din comuna Frânceşti, Vâlcea, un copac doborât sub povara gheţii a căzut peste Oltcitul în care 25 de găini aveau cuibare. Maşina nu mai pornise din 1998 şi era folosită pe post de coteţ, o tradiţie la posesorii de Oltcit, singura maşină mai proastă decât Dacia.copac_cazut_pe_oltcit.jpg

“Găinile au simţit pericolul, dar proprietarul coteţului a ignorat semnalele, pentru că era beat”, spune o vecină. Din păcate a fost prea târziu pentru găini, dar şi pentru 15 ouă, ale căror gălbenuşuri zăceau întinse pe tapiţeria gri a Oltcitului, printre paie şi găinaţ. Pompierii au căutat în zadar printre ţurţurii ucigaşi, paguba din coteţ fiind totală.

Deşi a depus cerere la primărie să fie despăgubit, i s-a spus că se dau bani doar pentru maşini avariate, nu pentru coteţe. Din fericire, proprietarul mai are un Oltcit, în care ţine puii de carne. Acesta e intact, deşi tabla e ruginită aproape total: "L-am făcut din piese câştigate la renţ de la alţi proprietari de Oltcit", spune Marian, proprietarul păgubit.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Wednesday, 30.01.2019 13:29 Social

National Cinematografic