Traseul autostrăzii Moldovei va fi modificat, că trece pe lângă prea puține crame

Lucrările abia începute la Austrostrada Moldovei au fost sistate, din nou, din motive de proiectare. Deși studiile de fezabilitate și prefezabilitate și proiectul au trecut prin toate comisiile posibile, cineva chiar nu a fost atent și a desenat-o cât de cât dreaptă, cu prea puțin acces la crame.

„Ideea unei Autostrade a Moldovei era să avem acces la cramele din zonă, gen mergi vore 60 de kilometri faci o pauză de trei zile la o cramă, mai mergi 60, mai faci o pauză, tot așa. Cine credea că autostrada s-a făcut pentru mașini e bătut în cap. Dacă vrei să mergi în Moldova te duci cu avionul până la Iași, faci trei sferturi de oră și gata. Și Bacăul, păi nimeni nu vrea să meargă la Bacău, ce băutură au ăia, ce crame, Neamțu e plin de mânsătiri, Suceava de moldoveni împuțiți, iar în Vasului nu are sens să mergi cu mașina”, a declarat un expert în proiectare autostrăzi.

Conform noului traseu autostrada va trebui să treacă pe la Cotnari, Huși, Colinele Tutovei, Dealul Bujorului, Ivești, Nicorești, Zeletin, Panciu, Odobești, Cotești și încă vreo câteva pe care le recunoaște orice călător pasionat de dezvoltare durabilă, infrastructură și urbanism.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

24 martie 2023 18:23
Citește mai mult despre: autostrada Moldova

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult