Noi detalii înfiorătoare ies la iveală despre tratamentele la care erau supuși copiii germani veniți în România în cadrul „Projekt Maramureş”. Adolescenții nu erau legaţi cu funii și înhămaţi la căruţă, cum eronat a relatat presa, ci supuși unui tratament mult mai îngrozitor: erau amenințați că vor pierde cetățenia germană și o vor primi la schimb pe cea română.

pasaport_romanesc_amenintare.jpg Practic nu era zi în care copiii să nu fie amenințați că vine fotograful și le face poze pentru pașaport românesc. Mai mult, li se spune și că vor primi cărți de identitate cu domiciliul în Mizil, Bârlad sau, mai rău, în Videle. ”Copiii ar fi preferat oricând să fie înhămați la căruță în loc să se aleagă cu cetățenia română”, spune un asistent social.

Magistraţii au dispus pe bună dreptate arestarea celor cinci persoane implicate în torturile din cadrul „Projekt Maramureş”. ”Amenințarea cu cetățenia română la care au fost supuşi minorii germani a fost de natură să creeze grave traume psihice acestora, unii dintre ei având intenţii suicidale din această cauză”, a explicat un judecător.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Tuesday, 03.09.2019 18:23 Social

National Cinematografic