Tratament inuman! Copiii germani din Maramureș, amenințați constant cu cetăţenia română

Noi detalii înfiorătoare ies la iveală despre tratamentele la care erau supuși copiii germani veniți în România în cadrul „Projekt Maramureş”. Adolescenții nu erau legaţi cu funii și înhămaţi la căruţă, cum eronat a relatat presa, ci supuși unui tratament mult mai îngrozitor: erau amenințați că vor pierde cetățenia germană și o vor primi la schimb pe cea română.

Practic nu era zi în care copiii să nu fie amenințați că vine fotograful și le face poze pentru pașaport românesc. Mai mult, li se spune și că vor primi cărți de identitate cu domiciliul în Mizil, Bârlad sau, mai rău, în Videle. ”Copiii ar fi preferat oricând să fie înhămați la căruță în loc să se aleagă cu cetățenia română”, spune un asistent social.

Magistraţii au dispus pe bună dreptate arestarea celor cinci persoane implicate în torturile din cadrul „Projekt Maramureş”. ”Amenințarea cu cetățenia română la care au fost supuşi minorii germani a fost de natură să creeze grave traume psihice acestora, unii dintre ei având intenţii suicidale din această cauză”, a explicat un judecător.

Scris de Calin
3 septembrie 2019 16:09
Citește mai mult despre: roman

Alte articole

Vezi mai mult