Trei ani irosiţi! A absolvit Facultatea de Litere, dar ştie tot atâtea litere ca atunci când a început-o

Știa de la început că se înscrie la o facultate inutilă, doar a ales-o pentru că nu-i plăcea deloc să învețe, dar ce a descoperit un absolvent de litere imediat după ceremonia de final l-a șocat. Deși a petrecut trei ani în reputata instituție de învățământ, știe tot la fel de multe litere ca atunci când a început-o.

„Mă așteptam să învăț lucruri noi, litere folosite doar de Superiorii Ascunși, de Gabriela Adameșteanu, Mircea Cărtărescu sau Daniel Cristea-Enache când scrie limbile alea dar, nimic. Doar teorie, vrăjeală și orgoliu cât cuprinde. S-a tot spus că românii nu citesc, păi e normal să nu citească, au citit toate literele alea odată în clasa I-a, nu se mai fac altele”, a declarat tânărul absolvent.

Acesta spune că acum, după ce a terminat Facultatea de Litere, e pregătit să ia viața în piept, adică ori să se înscrie la un masterat, apoi doctorat și eventual niște studii postdoctorale, ori să admită de pe acum că a greșit în viață și să se angajeze ca profesor la liceu sau școală generală, pentru că marile uzine de Filologie de pe vremea comunismului, care atrăgeau mii de absolvenți an de an, au fost ori închise, ori vândute pe bani puțini străinilor și vândute la bucată, la fier vechi.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
26 iunie 2018 17:06

Alte articole

Vezi mai mult