Treizeci de localități din județul Vaslui vor fi redate agriculturii

Consiliului Județean Vaslui a luat decizia desființării acestor localități inutile având în vedere potențialul agricol al zonei. Președintele CJ Vaslui, Vasile Borșaru, explică motivele acestei decizii: „Ideea populării Vasluiului a fost o greșeală. De ani de zile ne încăpățânăm să avem localități în județul Vaslui, deși e foarte clar că asta nu folosește nimănui. Ce rost are să ținem atâtea sute de hectare ocupate cu locuințe pentru vasluieni, când acolo am putea cultiva cartofi și ceapă?”

Proiectul este susţinut puternic de specialiştii de la Bucureşti, care cred că adevăratul viitor al Vasluiului este agricultura. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat pentru TNR: „Tot ce ne rămâne de făcut este să debarasăm zona, să strângem sticlele goale şi să dărâmăm şi cele câteva case care nu au căzut deja singure. Apoi arăm terenul şi înființăm aceste ferme moderne, în care vom aduce oameni muncitori, din alte județe.”

Cum era de aşteptat, decizia a creat un val de nemulţumiri în rândul vasluienilor. Opozanţii proiectului spun că e prea devreme pentru o desfiinţare forţată, fiindcă Vasluiul ar avea nevoie de maxim cincizeci de ani pentru a ajunge singur la autodistrugere.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
2 septembrie 2011 14:34

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult