Tren deraiat în Botoşani, după ce a fost lovit în plin de o Dacie 1300

Un mecanic de locomotivă neatent a fost cât pe ce să producă o adevărată tragedie. La o trecere la nivel cu şoseaua, mecanicul nu a sesizat o Dacie 1300 care se deplasa cu viteză şi a fost lovit în plin de automobil. În urma impactului, trenul a deraiat de pe şine şi doar un miracol a făcut ca acesta să nu se răstoarne.

“Trecerea la nivel cu şoseaua era dotată doar cu semnale luminoase, fără barieră. Din cauză că mi-a intrat soarele în ochi, n-a sesizat culoarea roşie şi am fost lovit în plin de Dacie. Dacă era barieră, opream frumos, lăsam Dacia să treacă şi nu se mai întâmpla tragedia asta”, a declarat, încă în stare de şoc, mecanicul de locomotivă.

Şoferul Daciei 1300, mai ales că se ştie nevinovat, a fost la un pas să ia mecanicul de locomotivă la bătaie, fiind calmat cu greu de călătorii care au coborât din tren. “Băi nesimţitule, dar tu nu te uiţi când traversezi şoseaua? Puteai produce o tragedie, unde îţi era capu’?”, s-a revoltat şoferul.

Soţia lui, în schimb, nu-şi aminteşte nimic. “Eu tocmai aţipisem, chiar nu ştiu ce s-a întâmplat, pentru că în maşină nu s-a simţit deloc impactul. Am văzut că am lovit trenul abia după ce m-a trezit soţul şi mi-a spus «Ia uită-te şi tu în jur, că parcă am lovit ceva». Atunci am văzut trenul deraiat şi am realizat ce s-a întâmplat”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
30 septembrie 2011 11:48

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult