Atenţie, şoferi! Cea mai recentă actualizare a Codului Rutier stabileşte noi reguli pentru conţinutul truselor obligatorii de prim ajutor. Acestea vor include, pe lângă pansamente, comprese sterile şi dezinfectant, şi câteva plicuri, alături de suma de 200 de euro, o cafea şi un pachet de Kent.

spaga_in_trusa_prim_ajutor.jpg
“Un sondaj recent a arătat că, în situaţii neprevăzute, majoritatea conducătorilor auto nu au asupra lor nici măcar o hârtie îndoită în care să pună cadoul. Asta în condiţiile în care mai bine de 15% dintre accidente se petrec cu un medic în apropiere, care ar putea interveni foarte rapid dacă ar beneficia de o mică atenţie”, explică Deceneu Petrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

“Degeaba ai un garou şi o rolă de tifon dacă nu ştii să le foloseşti. E infinit mai util să ai în portbagaj o cafeluţă, poate şi o cutie de bomboane sau un buchet de flori, iar plicurile sunt sfinte în cazul unor răni mai grave!”, a confirmat un şofer, bucuros că statul are grijă de sănătatea lui.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 08.09.2016 16:36 Social

National Cinematografic