Tun imobiliar la Media Pro: decoruri de film vândute ca apartamente reale

Costache Stratagem, de profesie inginer mecanic la Studiourile Media Pro, a vândut 86 de apartamente imaginare printr-o escrocherie atât de reușită încât merită încercată de oricine. El își ducea clienții la vizionare pe platoul de filmare de la Numai Iubirea, iar acolo le oferea fursecuri gratis, lucru cunoscut ca fiind irezistibil pentru români.

De multe ori clienții care veneau la vizionare erau surprinși de o filmare neanuțată și acceptau să joace în film numai să nu piardă apartamentul. Unul dintre păgubiți, Daniel Flatuleață, s-a lăsat împușcat, legat la mâini și târât de cal două sute de metri pentru a pune mâna pe un „apartament” în care se filma un western low-budget.

Cartiere întregi de fațade vopsite au fost vândute cu plata în avans și nimeni nu a bănuit nimic. Costache Stratagem explică modul în care își păcălea clienții: „Aduceam clienții pe strada principală, cea construită din ghips-carton, și îi duceam în cartierul de spumă poliuretanică, unde totul era prospăt vopsit. Dacă vreun client observa cetatea medievală de peste drum, îi spuneam că vecinul e un milionar excentric care are trei fete de măritat și un cal cu șapte inimi. Credea tot. când clientul era nemulțumit de preț, îl duceam imediat pe platoul de la La Bloc și îi vindeam apartamentul lui Americanu. Toți îl cumpărau fără să stea pe gânduri, ce era central, cu vedere la decorurile de la Regina.”

Scris de TNR
3 aprilie 2011 15:09

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult