Turcii s-au săturat de aluziile românilor legate de sabia lui Ștefan cel Mare și au decis să facă lumină în acest caz. ”O să v-o dăm înapoi când o să ne dați și voi blugii pe care i-a primit Ștefan cel Mare în schimbul sabiei. Până atunci, să vă luați gândul de la ea!”, le-au transmis diplomații turci omologilor români.

Stefan_cel_mare_blugi.jpg ”E o ofertă cât se poate de corectă”, apreciază diplomatul turc Kemal Atablüg. ”Nu am cerut înapoi și gumele Turbo sau treningul pe care Ștefan, de asemenea, le-a primit în schimbul sabiei. Dar blugii chiar îi vrem înapoi, pentru că au valoare istorică, fiind vorba de prima pereche de blugi turcești care a ajuns la un moldovean. Am prefera oricând să expunem în muzeu blugii lui Ștefan cel Mare în locul sabiei.”

Pornind de la picturi din mai multe mănăstiri, în care Ștefan cel Mare apare în blugii lui turcești, omologii români au încercat să-i identifice, dar fără succes. ”Din păcate, Ștefan cel Mare a primit cei mai banali blugi turcești posibili și e plin de astfel de perechi în toată Moldova. Ar trebui să testăm cu carbon sute de mii de perechi ca să aflăm care-s blugii lui Ștefan cel Mare, un lucru aproape imposibil”, oftează un istoric român.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Calin | Thursday, 21.09.2017 18:52 Social

National Cinematografic