Turiștii din Poiana Brașov, rugați să nu mai urle când văd nota, că riscă să declanșeze o avalanșă

Meteorologii brașoveni au anunțat pentru această perioadă risc însemnat, de gradul trei, de producere de avalanșe la peste 1.100 de metri altitudine, în Masivul Postăvarul, în zona Poienii Brașov. Astfel, salvamontiștii au făcut încă un apel disperat către turiștii din Poiana Brașov să nu se aventureze în restaurantele din preajmă fără să știe înainte care sunt prețurile.

„Am avut un caz cu trei turiști izolați într-un restaurant că nu aveau cu ce plăti nota. Am intervenit cu corzi de alpinism, piolete și trusă de prim-ajutor să-i scoatem din șocul traumatic. Intervenția a fost dificilă, afară viscolea iar chelnerii nu ne lăsau să intervenim. Rugăm pe toți turiștii să fie pregătiți și să nu mai urle ca disperații când văd nota, munții sunt plini de zăpadă iar riscul formării unei avalanșe în urma zgomotului este destul de ridicat”, a declarat Decebal Moldoveanu, șeful salvamontiștilor brașoveni.

Salvatorii montani mai avertizează că, din cauza urletelelor turiștilor, majoriatea urșilor au ieșit din hibernare, dar nu se apropie de tomberoanele din Poiană pentru că și alea sunt prea scumpe. Totuși, există riscul ca urșii să atace turști pentru hrană sau pentru portofele. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

23 ianuarie 2016 12:31
Citește mai mult despre: avalanșă nota poaiana brasov

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult