TVA de 9% pentru alimente dar nu pentru toți! Pentru grași, TVA-ul crește până la 50%

Vești bune doar pentru românii muritori de foame. Deși a anunțat o cotă de TVA de 9% pentru alimente de la 1 iunie, Victor Ponta nu a spus tot adevărul, cum de altfel ne-a obișnuit. Astfel, propunerea legislativă care reduce TVA-ul la 9% conține și un amendament care îi privește pe grași. Pentru ei, TVA-ul la alimente va crește până la 50%.

„Odată și odată trebuia să facem ceva cu epidemia de obezitate care bântuie România. Mai bine de 30% din români sunt obezi, grași sau batoze”, a declarat ministrul sănătății, precizând că asta, grăsimea, nu este un lucru bun.

La magazine a început deja instalarea de cântare în dreptul caselor de marcat. „Clientul vine, pune produsele pe bandă, se urcă pe cântar și, în funcție de greutate, stabilim dacă plătește 9% sau 50%”, a declarat reprezentantul unui important lanț de magazine. Acesta a spus că în magazinele mari se vor amenaja, pe lângă benzile de produse, și câteva benzi de alergat. „Pentru domnii sau doamnele care cred că pot slăbi porcul în ajun, le oferim această oportunitate. Câteodată diferența de la 9 la 50% e doar de câteva kile”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
7 aprilie 2015 13:04

Alte articole

Vezi mai mult