Uber Eats pleacă din România după ce în 2 ani de zile nimeni n-a lăsat bacşiş

Compania americană Uber Eats a decis să părăsească definitiv piața din România, țară pe care o numește ”Vietnamul nostru”, după 2 ani în care niciun livrator nu a primit vreun bacșiș de la clienții români.

Au fost cazuri în care livratorii au cerut cu obrăznicie bacșiș clienților, dar părerea românilor a fost unanimă: de ce să vă dau bacșiș, după ce că mă taxați atâta, indiferent de comandă, în timp ce alții au aproape mereu livrare gratuită?

”În 2019 cineva a dat bacșiș 3 lei, dar se pare că era un turist din Statele Unite, care comandase ceva de mâncare, disperat să aștepte să-i vină comanda la terasa unui local cu cârnați nemțești din Centrul Vechi, renumită pentru încetineala serviciilor”, spune managerul Uber Eats România.

Cea mai dificilă parte a retragerii Uber Eats va fi îmbarcarea livratorilor, cu tot cu biciclete, pe o barjă la Giurgiu, barjă care va fi tractată pe Dunăre până la Agigea. Toți angajații Uber Eats vor fi duși apoi cu un vapor în Statele Unite, finalizând retragerea.

Nu este exclus ca Uber Eats să trimită angajații români într-o piață cu potențial mai mare decât cea românească, precum Filipine, Ecuador, Columbia sau Afghanistan.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
5 mai 2020 07:05
Citește mai mult despre: uber

Alte articole

Vezi mai mult