Ucraina mulţumeşte Germaniei pentru căşti, dar și-ar dori și chiloţi şi uniforme

Vestea că Germania a trimis 5.000 de căști militare a adus multă bucurie printre soldații ucraineni, dar din păcate nu suficientă. Soldații ucraineni spun c-ar aprecia peste măsură dacă Germania le-ar trimite și chiloți, uniforme și bocanci, că e totuși greu să mergi la război în curul gol, doar cu o cască pe cap.

De asemenea, soldații ucraineni s-ar bucura și de niște arme, dar nu vor să insiste prea mult pe asta, ca să nu creadă nemții că au pretenții exagerate și să-și ceară căștile militare înapoi. „Doar dacă simțiți voi nevoia și credeți că ne-ar ajuta armele la ceva“, i-a transmis ministrul de externe al Ucrainei omologului său german.

Până să afle dacă Germania le va trimite și chiloți și uniforme, strategii armatei ucrainene nu stau degeaba. Ei au găsit o modalitate prin care să maximizeze deținerea de căști militare. „Dacă îngropăm soldații până la gât în pământ, să le rămână doar capul afară și le punem câte-o cască pe cap, practic soldații noștri devin infailibili“, crede un important strateg militar de la Kiev.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
28 ianuarie 2022 09:06
Citește mai mult despre: soldati ucraina

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult