Probleme grave în Ucraina, o țară de care vor învăța în viitor doar corigenții la istorie. După ultimele mișcări de trupe rusești, „guvernul” de la Kiev se pregătește pentru instituirea legii marțiale pentru o perioadă de 60 de zile iar Trezoreria Țării a început demersurile pentru trimiterea tezaurului de țigări în România, singura țară de încredere din zonă. 

tezaurul_ucrainei.jpg

„Vorbim de milioane de cartușe de țigări, unele din ele foarte rare, netimbrate. Colecția cuprinde un pachet de țigări chinezești «Golden Monkey» din timpul Dinastiei Ming, trei țigări rulate, făcute cadou de Ginghis Han, precum și pachetul în care s-au adunat chiștoacele de la Churchil după conferința de la Yalta”, a declarat secretarul trezoreriei ucrainene, Oleksander Kliciko Chesterfield.

Romania se pune astfel într-o poziție vulnerabilă în fața Rusiei, care nu va privi cu ochi buni acest gest. Pe de altă parte vom avea o scuză pentru partenerii din NATO dacă intră brusc în baie și ne găsesc pe toți cu țigări la noi, putem băga scuza că „le ținem pentru un prieten”. 

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Eftimie | Monday, 26.11.2018 16:45 Social

National Cinematografic