UE interzice fumatul pasiv în instituţii şi în spaţiile publice!

Fumătorii pasivi, noua ţintă a Uniunii Europene! „Vrem să eliminăm acest urât obicei”, spun oficialii de la Bruxelles, „care afectează în fiecare an milioane de fumători activi. Aceştia cheltuiesc sume mari de bani pentru a-şi cumpăra ţigări, după care constată că de fapt fumătorii pasivi sunt cei care se bucură de ele şi trag cea mai mare parte a fumului în piept. Mai mult, deoarece nu-şi cumpără ţigări, ei strică calitatea aerului în locurile speciale de fumat, lăsându-l curat şi fără fum .”

Ca urmare, Uniunea Europeană va emite azi, cu ocazia Zilei Mondiale Antifumat, o directivă prin care va interzice în toate ţările membre fumatul pasiv în instituţii şi în spaţiile publice. Persoanele care sunt prinse în astfel de locuri că trag fumul în piept, deşi nu au o ţigară în mână, riscă amenzi extrem de mari. „Sperăm să descurajăm astfel fumatul pasiv”, spun oficialii UE, „de care mulţi se apucă pur şi simplu din teribilism, fiindcă li se pare că arată foarte cool fără o ţigară în gură.”

Directiva UE mai prevede ca instituţiile să amenajeze spaţii speciale pentru fumat pasiv. De asemenea, barurile şi restaurantele sunt obligate să introducă o nouă zonă, pe lângă cele pentru nefumători şi fumători, respectiv cea pentru fumători pasivi.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
31 mai 2012 13:05

Alte articole

Vezi mai mult