Uită de securişti! Se lucrează la un registru cu rudele celor care au datorii la birt

Proiect controversat în Parlament. Deputații USR au inițiat o lege prin care să fie făcute publice numele românilor care au datorii la birt, precum și rudele acestora, până la gradul trei, ca să știm cine e neam de drojdier. Deja există proteste împotriva acestui registru și câteva birturi au fost deja sparte, ca să fie arse caietele cu datorii.

Drojdierii sunt îngrijorați că datele lor personale ar putea ajunge pe mâini greșite: ”Dacă au acces la caietul cu datorii, statul poate afla că-mi place să beau rom cu Adria cola, amestecat direct în pet. Eu nu vreau ca aceste lucruri, care țin de intimitate, să ajungă în spațiul public”, atrage atenția Fane, bețiv din Vâlcea, vizat de registrul datornicilor.

”Nu e normal ca unii să aibă carduri de credit sau rate la bănci și să fie văzuți ca niște membri valoroși ai societății, și drojdierii care au datorii la birturi să fie tratați ca niște paraziți”, spune Mioara, fiica unui drojdier. Ea se opune înființării registrului pentru că ”orice patron de birt din județ ar putea să mă caute ca să plătesc datoriile tatălui meu la cârciumi. Păi ar trebui să-mi vând casa și n-aș acoperi nici 30% din ele”, a declarat Mioara.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
19 martie 2021 17:55
Citește mai mult despre: birt datorii registru

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult