Ultima redută! După şcoli, religia ar putea deveni obligatorie şi în biserici

Un proiect de lege controversat a trecut deja de Camera Deputaţilor, prin aprobare tacită şi ar putea fi aprobat în Senat, camera decizională în acest caz. Este vorba de o lege care-i obligă pe preoţi, diaconi, călugări şi alţi angajaţi de stat să predea religia chiar la locul lor de muncă. În felul acesta se distruge, practic, singura redută de ateism rămasă în România.

„Este strigător la cer! Am dat la teologie tocmai că nu cred în Dumnezeu ci în bani, adevăratul izvor al fericirii. Cum să vină ei cu mitologiile ălea, cu învăţăturile lor imbecile, să-mi spună mie ce să fac în biserică. Cum, să nu mai jefuiesc fraierii, dar ce, am ajuns în lumea a treia?”, a declarat, revoltat, un preot bucurştean.

Odată cu introducerea religiei obligatorie în biserică, România nu va mai fi stat laic, deşi constituţia prevedea aşa ceva. Cel mai mâhnit de situaţie s-a arătat Patriahul Daniel. „Acum, în secolul XIX să ajungem să predăm în biserică filosofii puerile mi se pare peste poate. De-aia suntem unde suntem, că toată lumea aşteaptă să le pice în cer de la Dumnezeu, în loc să pună osul la muncă, să facă bani, să-i dea pentru Catedrala Mântuirii Neamului”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
2 februarie 2014 06:02

Alte articole

Vezi mai mult