Uluitor! Într-un sat izolat din Moldova, primul drum deszăpezit a fost cel spre bibliotecă

Cu câteva zile în urmă, locuitorii unei comune din apropierea Vasluiului au uimit întreaga ţară, alegând să înceapă deszăpezirea cu drumul spre bibliotecă. Mai mult, aceştia nici nu s-au atins de nămeţii care blochează intrarea în cârciumă, declarând, într-o română impecabilă, că le recomandă satelor învecinate să procedeze la fel.

“Cum să nu desfundăm drumul spre bibliotecă?”, întreabă Sandu T., gospodar din localitate. “Mai ales acum, de când cu programul Biblionet. Le dăm copiilor să răsfoiască nişte cărţi cu poze, nevestele fac şezătoare să discute un roman de Dickens iar noi, gospodarii, ne uităm după sfaturi practice de încălzit casa şi nişte reţete de caltaboş. Şi, în loc să străbatem nămeţii ăştia până la târg, facem cumpărături de Crăciun pe internet, că avem şi calculatoare în bibliotecă.”

Nemulţumit că a rămas fără clienţi, cârciumarul satului a declarat că intenţionează să-şi deschidă propria bibliotecă. În urma anunţului, mai mulţi săteni s-au declarat sceptici, bănuindu-l că are de gând să le ofere literatură contrafăcută şi să îndoaie Internetul cu apă.

Găsiţi poveşti interesante din bibliotecile săteşti în ebook-ul care se poate downloada gratuit de pe site-ul www.cautatoriidepovesti.ro.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

19 decembrie 2012 13:12

Alte articole

Vezi mai mult