Umiliţi din nou! Românilor din Paris li s-a pus la dispoziţie un singur arc de triumf ca să defileze

Diaspora, din nou revoltată! Românii fac cozi uriaşe la Arcul de Triumf din Paris, pentru a-şi exercita dreptul fundamental de defilare, cu ocazia zilei naţionale. Românii din diaspora acuză autorităţile că situaţia de la alegerile prezidenţiale s-a repetat, şi în Paris n-au fost amplasate suficiente arcuri de triumf. În aceste momente jandarmii francezi încearcă să-i împiedice pe români să treacă pe sub arcul de triumf din Place de l’Etoile, în timp ce mulţimea scandează “Vor să defileze, lăsaţi-i să defileze!”.

Ambasadorul român la Paris a sfidat mulţimea, îndemnându-i pe români să meargă să defileze pe sub turnul Eiffel, că şi acolo e loc, însă aceştia l-au huiduit. Oamenii vor ca cei responsabili să ajungă în faţa justiţiei, dar cer şi reforma sistemului de defilare, prin introducerea defilării prin corespondenţă, sau defilarea electronică. Situaţia este asemănătoare şi la Berlin, unde mii de români încearcă să defileze pe sub Poarta Brandenburg.

Românii din diaspora sunt îndârjiţi şi susţin că vor sta ore în şir, atât cât va fi nevoie, ca să defileze “pentru cine trebuie”. Oamenii speră că vor fi lăsaţi să defileze toţi cei care se află acum pe Champs Elisees, chiar dacă foarte mulţi sunt veniţi la cerşit.

Scris de Ionut
1 decembrie 2014 09:12

Alte articole

Vezi mai mult