Un chimist român lucrează de 10 ani la o şaorma cu de toate: Îmi mai trebuie stronţiu şi osmiu

De când s-a angajat la şaormerie pentru a-şi completa veniturile, visul unui chimist român a fost să realizeze prima şaorma cu de toate, la propriu. În ultimii 10 ani, acesta a reuşit să înfăşoare într-o lipie peste 100 de elemente din tabelul lui Mendeleev, având nevoie doar de stronţiu şi osmiu pentru a-şi completa creaţia.

“Mulţi se laudă că şaorma lor e cu de toate”, se plânge chimistul, “dar când o cumperi, constaţi cu tristeţe că are numai carne, cartofi, varză şi sosuri. Eu nu vreau să-mi înşel clienţii. Acum 10 ani, când cineva mi-a cerut o şaorma cu de toate, am pornit în expediţia vieţii mele, să fac rost de fiecare element cunoscut de specia umană, să-i prepar omului şaorma dorită.”

“Am coborât în mine după zirconiu şi beriliu, m-am luptat cu japonezii prin laboratoare dubioase pentru o lingură de ununniliu, iar acum îmi mai trebuie doar nişte stronţiu şi un praf de osmiu pentru ca şaorma să fie chiar cu de toate”, a adăugat savantul.

Evident, şaorma cu de toate adevărată implică şi riscuri. “Multe elemente sunt radioactive, te ucid aproape instantaneu, mai ceva ca sosul iute. Sper s-o mănânce aici, nu la pachet, fiindcă pe drum anumite elemente uşoare, precum hidrogenul sau heliul, se scurg din pungă şi se risipesc în spaţiu“, explică omul de ştiinţă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
26 iulie 2013 11:07

Alte articole

Vezi mai mult