Noua lege chiar îi nedreptăţea pe ciobani! Motivul l-a explicat recent un crescător de ovine din Mărginimea Sibiului, indignat că îi era limitat numărul de câini ciobăneşti. Potrivit oierului Decebal Popescu, în această perioadă riscul de a da nas în nas cu colindătorii e foarte mare, iar dacă te prind pe păşune, nu ai nicio uşă pe care să le-o poţi închide în faţă.

ciobani_colindatori_caini_ciobanesti.jpg
“Astă iarnă, de pildă, eram cu oile pe deal când mi-a ieşit în cale ditamai ursul. Şi nu era numai ursul, erau şi ceilalţi colindători, cu tobe, goarne, zurgălăi!”, povesteşte ciobanul. “Ce era să fac? N-aveam unde să fug sau să mă ascund. ‘Aia e, m-au prins!’, mi-am spus, şi am băgat mâna după portofel. Taman atunci au sărit pe ei Lăbuş şi Azorel, mioriticii mei de 100 de kile."

"Am scăpat ca prin urechile acului, ceea ce nu se poate spune despre colindători!”

Ciobanul susţine că, fără câini, nimeni nu i-ar putea apăra de urs, capră, stea, pluguşor şi alte stihii ale iernii. “Şi uneori ne ajută şi să păzim mioarele!”, adaugă, glumeţ, un alt păstor de la stâna lui Popescu.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 17.12.2015 17:17 Social

National Cinematografic