Un corporatist se laudă că de 4 generaţii nimeni din familia lui nu şi-a luat concediu măcar o zi!

Iulian D., unul dintre miile de tineri care lucrează la o multinaţională cu sediul în Pipera, a reuşit azi să ajungă în atenţia opiniei publice româneşti, dar şi internaţionale! Conform comunicatului remis presei în format .ppt, familia lui Iulian este la a patra generaţie de corporatişti şi până acum niciunul dintre ei nu şi-a luat vreo zi de concediu, nici măcar pe motive de sănătate.

„Pur şi simplu nu simţim nevoia, este ceva ereditar”, declară Iulian D. „De exemplu, părinţii mei m-au conceput în timpul pauzei de masă şi au calculat ca să mă nasc exact într-o minivacanţă de 1 Mai, ca să nu trebuiască să-şi ia liber. În familia mea acumulăm zile de concediu de decenii bune, chiar am găsit într-o ladă bătrânească în pod un rest de concediu de la sfârşitul secolului al XIX-lea de la stră-străbunicul. Era să ne strice niţel planurile războaiele mondiale, dar ai mei au făcut în aşa fel încât să meargă şi atunci la birou, era şi jenant să stea acasă doar din cauza unor bombardamente”, deapănă Iulian D. amintiri de familie.

Şefii lui Iulian D. confirmă şi spun că au încercat în repetate rânduri să-l convingă să-şi ia liber – de pildă atunci când a venit la serviciu deşi avea gripă AH1N1 sau când restul echipei a plecat la bere şi doar el a rămas să muncească. „Nici când s-au stins din viaţă bunicii mei nu mi-am luat concediu”, spune Iulian D., „ar fi însemnat să le batjocoresc memoria.”

Scris de TNR
11 mai 2012 04:05

Alte articole

Vezi mai mult