Un cutremur de 4,8 grade Richter a fost preluat de televiziuni şi a ajuns în casele românilor la 10 grade

În urmă cu doar câteva minute, un cutremur de pâmănt s-a abătut asupra ţării noastre ca o cometă. El s-a produs la timp pentru a salva România de la moartea de plictiseală, de ştirile anoste despre posibila cădere a guvernului şi de discuţiile interminabile despre criza economică. TNR a fost la faţa locului şi vă prezintă cum s-a întâmplat totul.

 

Cutremurul a debutat în jurul orei 18.14 la o adâncime de aproximativ 120 de km, în zona Vrancea. Acest cutremur a luat întâi forma unei uşoare clătinări din şolduri, după care a oscilat între un ghiont vertical şi un chiorăit de maţe oblic. Majoritatea oamenilor l-a resimţit însă ca pe o furnicătură în zona rinichilor, cu exact trei secunde înainte de momentul în care televiziunile au preluat cutremurul, pentru a-l explica pe îndelete.

 

În primul rând, amintim că Vrancea este Polul Cutremurelor din România. Să fim bine înţeleşi.

 

Din acest motiv, grilele de vară ale televiziunilor s-au schimbat pentru a se adapta la situaţie, după cum urmează: Toate emisiunile care nu aveau niciun subiect, adic majoritatea, vor vorbi acum despre cutremure şi buline roşii, iar cele care aveau un subiect îl vor lega cumva de cutremur.
Avertizăm că doar în ţara noastră arhaică cutremurele de pământ se mai fac din pământ. În alte ţări cutremurele sunt toate de beton şi prefabricate şi ies super mişto.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
8 iunie 2010 16:25
Citește mai mult despre: Bucuresti cutremur televiziune vrancea

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult