Un deţinut a fost dat afară din închisoare pentru că se ocupa cu mici găinării

Scandal la închisoarea Jilava! Ex-deţinutul Eusebiu Varunache acuză că a fost dat afară din penitenciar extrem de uşor, doar pentru câteva mici găinării. Scandalul vine la doar o săptămână după ce un alt deţinut s-a plâns autorităţilor că a fost evacuat pentru simplul motiv că a vorbit urât cu gardienii.

“M-au dat afară pentru câteva pachete de ţigări vândute la suprapreţ. Alţii vând cu baxurile, unii vând chiar şi droguri şi nu păţesc nimic. M-am ocupat doar cu mici găinării, nimic grav. Cred că m-au dat afară doar ca să mă dea exemplu”, a acuzat Eusebiu.

Deţinutul a făcut o cerere către primărie ca să primească loc într-o închisoare socială, dar spune că încă n-a primit nici un răspuns. “Dacă nu dau şpagă, n-am nici o şansă să fiu transferat într-o închisoare socială. O să rămân pe drumuri şi o să ajung să dau în cap la oameni”, s-a plâns Eusebiu.

Deşi e dispus să facă orice ca să-şi câştige cinstit locul în închisoare, planurile deţinutului ar putea fi zădărnicite de un proiect de lege aflat în dezbatere în Parlament, conform căruia în penitenciare nu vor mai fi aceptaţi deţinuţii care nu au promovat examenul de Bacalaureat.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
9 august 2011 12:08

Alte articole

Vezi mai mult