Un freelancer s-a concediat și acum e self unemployed

Schimbare brutală de carieră pentru Darius Popescu, din Bucureşti, care aniversa anul acesta 5 ani de freelancing. Darius, care îşi trecuse la profilul de Facebook încă de acum 3 ani că e self employed, a decis că i s-a luat de propriile lui figuri. Se trezea la 10, o ardea pe la cafele, îşi trata clienţii cu lipsă de interes şi aproape săptămânal băga câte un concediu medical fictiv.

“Mi-am dat un mail de pe adresa de gmail pe cea de yahoo, m-am chemat într-un birou şi mi-am spus: omule, aşa nu se mai poate. Din acest moment eşti self unemployed şi sper că asta o să te facă să-ţi vină mintea la cap”, spune Darius. Deşi s-a implorat să se lase să continue acest stil de lucru dezorganizat, Darius a pus piciorul în prag: “De mâine ai terminat cu figurile astea!”.

Darius spune că autoconcedierea a fost un mare pas înainte. A doua zi, văzând că perspectivele de a obţine bani de chirie sunt cam mici, Darius s-a îmbrăcat casual smart, s-a dus la Cartier Hub din Drumul Taberelor, şi-a ales un birou şi s-a apucat serios de treabă şi a stabilit câteva întâlniri, în spaţiul ideal pentru aşa ceva. “Deja par mult mai profesionist. Acum pot să-mi trec în CV şi nişte coworking, pentru că am colaborat cu alţi freelanceri din Cartier Hub”, spune Darius.

29 martie 2019 10:03

Articole asemanătoare

Vezi mai mult