Un general rârâit a provocat un război între Siria şi Tulcea

Tulcenii au avut parte de o surpriză în această dimineaţă, când pe străzile oraşului au apărut mai multe tancuri purtând drapelul Siriei. În urma incidentului, primăria din Tulcea a fost sub ocupaţie militară siriană timp de câteva ore, până când s-a dovedit că situaţia fusese provocată de înţelegerea greşită a unui ordin dat de un general rârâit. Acesta solicita, cel mai probabil, declanşarea atacului asupra Turciei.

“Evident că am fost şocaţi când am primit ordin să atacăm Tulcea”, a declarat un soldat sirian. “Strategic şi logistic vorbind, era un act de război nefiresc şi dificil de dus la capăt, dar ştiţi cum e în armată. Dacă generalul transmite ‘radeţi Tulcea de pe faţa pământului’, nu discutăm, executăm. Suntem chiar mândri că am cucerit Tulcea în timp record.”

Comisia de logopedie a Statului Major sirian discută în acest moment trecerea în rezervă a generalului al-Deceb, ale cărui dificultăţi de pronunţie au mai provocat scandaluri diplomatice. În urmă cu un an, armata siriană a ajuns în Caracal căutând apă, convinsă că acolo s-ar fi răsturnat o căruţă cu ploşti. Cu toate acestea, nicio ploscă nu a fost găsită la faţa locului.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
13 octombrie 2012 15:10

Alte articole

Vezi mai mult