Un geniu cu probleme! Casa memorială Eminescu, arsă de cămătari pentru o datorie din 1875

Aniversare cu bucluc pentru Mihai Eminescu, poetul naţional. În ziua în care ar fi trebuit să împlinească 164 de ani, cămătarii i-au incendiat casa memorială din Ipoteşti, pe fondul unei datorii neplătite din 1875.

Pe zidurile pline de fum ale clădirii au rămas inscripţionate versurile „Vrei geantă Louis Vuitton/Dar plăteşti în foileton”, semn că incendiatorii se leagă de celebra geantă a lui Eminescu, pe care o folosea încă de când se plimba cu circul prin ţară, după ce la 14 ani descoperise că vrea să fie clovn.

„Iniţial am crezut că incendiul a pornit de la un turist mai înflăcărat, care ar fi recitat poezii până s-au aprins grinzile de lemn ale clădirii, însă ulterior am descoperit inscripţia şi am realizat că e la mijloc trecutul furibund al poetului”, spune Decebal Popescu, şeful echipei de pompieri veniţi la faţa locului.

Apropiaţii familiei poetului spun că acesta era un maniac al pariurilor şi pierdea deseori sume de bani, inclusiv faţă de prietenul său Ion Creangă, cu care făcea scandenberg pe bani în Copou.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Ionut
16 ianuarie 2014 11:01

Alte articole

Vezi mai mult