Un incendiu de pădure a scos la iveală 400 de poliţişti care stăteau cu radarul

Incediile de pădure cauzate de încălzirea globală pun în pericol și habitatul unei specii endemice de maimuțe din România, polițistul care stă ascuns la pândă cu radarul. Un incendiu recent a scos la iveală 400 de astfel de polițiști care făceau acest gest.

„România, prin particularitățile ei, este țara din UE care are cei mai mulți polițiști care stau ascunși cu radarul în boscheți sau pădure. Sunt străini care vin în România să vadă aceste magnifice creaturi și plătesc bani buni pentru asta. Dacă nu avem grijă de natură, polițistul de pândă ar putea fi pierdut, o să mai avem doar câțiva prin rezervații și o problemă reală cu înmuțirea lor, că e foarte dificil să convingi o femelă să rămână gravidă cu tipul ăsta de ratat”, explică naturalistul Decebal Popescu.

Polițistul de pândă în boscheți e o specie endemică de maimuță care a evoluat dintr-un strămoș comun al nostru în urmă cu 6 milioane de ani. Studiile făcute pe acest cimpanzeu au arătat că poate învăța cuvinte de la oameni, acceptă recompense de la ei, dar încă nu înțelege că ceea ce face el este sub restul cimpanzeilor care aruncă cu căcat unul într-altul sau îl mănâncă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

9 august 2021 16:35
Citește mai mult despre: incendii politisti radar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult