Un locuitor din Rahova a dat hepatită șobolanilor: Locuitorii riscă foametea

Incident neplăcut în cartierul bucureștean Rahova unde un locuitor, cunoscut sub porecla ”Zoaie” a îmbolnăvit cei mai grași șobolani din zonă. În loc să se plimbe cu autobuzul prin centru, pentru că tot e gratuit pentru nespălați, Zoaie s-a jucat cu șobolanii până i-a îmbolnăvit de hepatită.

Gastronomii din Rahova spun că acum șobolanii, una din principalele surse de hrană din areal, sunt aproape necomestibil. ”Oricât i-ai fierbe în ulei de motor, tot țin boala în ei și nu putem să-i dăm așa copiilor”, spune Chef Florin Gândac, bucătarul cantinei sociale din localitate. Boala care a dat în șobolani riscă să pună cartierul pe harta foametei, întrucât corcodușele sunt încă necoapte iar scoarța de copac este păstrată pentru lunile de iarnă.

Primăria Capitalei a anunțat că va trimite ajutoare în cartierul grav afectat de epidemia de hepatită, dar doar după ce focarul se va stinge. Asta pentru că funcționarii au echipament de protecție doar împotriva pelagrei și ciumei. Totodată, primarul a făcut un apel la băștinașii din zonă, să nu mai atace poștalionul sanitar când trece de 13 septembrie, pentru că nu e nici un pericol, este doar medicina omului alb.

Scris de Ef
6 iunie 2014 12:06

Alte articole

Vezi mai mult