Un milion de moldoveni rămași fără păcănele s-au urcat în trenuri și vin spre Capitală

Bucureștiul riscă să aibă și mai mulți moldoveni decât acum, estimările fiind creșterea procentului acestora de la 85% la 167% din totalul populației. Migrația este generată de interzicerea păcănelelor în orașele mici, cea mai afectată zonă fiind cea a Moldovei.

„Capitala României a fost mereu un oraș echilibrat. Dacă excludem oficialii, 85% din populație era formată din moldoveni, restul din țigani de Ilfov și Giurgiu. Acum riscăm un dezastru demografic, practic Bucureștiul riscă să aibă mai mulți moldoveni decât orașe tradiționale, ca Iașiul sau Brașovul”, a explicat un specialist de la IMS.

Principala problemă, în afară de cea legată de înghesuiala de la păcănele, va fi de schimbare a paradigmei culturale. „După cum știți, cam orice oraș din Europa este mai curat ca București. Dacă se schimbă compoziția demografică, e posibil ca și orașul ăsta să devină mai curat, ceea ce înseamnă moartea pentru un întreg ecosistem de bucureșteni care nu pot trăi decât hrănindu-se cu bacteriile din aer. În plus, există pericolul enorm ca un moldovean de căcat să ia Jack-Pot-ul și să ne lase săraci pe toți”, a avertizat prefectul Capitalei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

25 aprilie 2024 19:00
Citește mai mult despre: Bucuresti moldoveni pacanele

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult