Un militar român a luat bătaie de la o pușcă fiindcă s-a băgat în bătaia ei

Militarul român Ghiță Pavăză se afla într-o misiune de patrulare împreună cu cinci aliați americani în Irak. Fiind în fruntea grupului, el a intrat fără să-și de seama în bătaia unei puști, care tocmai avea o altercație cu o altă pușcă. Pușca, un model Remington 870, nu s-a lăsat până nu l-a făcut una cu pamântul pe soldatul român. În timpul ăsta, camarazii săi americani s-au refugiat după o mină antipersonal, unde și-au aprins câte o țigară de la un foc de acoperire aflat în apropiere.

De pe patul de spital, Pavăză a declarat: ”Toți strigau la mine Duck! Duck! Am crezut că au văzut vreo rață ascunsă pe undeva și o căutam curios, că mie îmi plac rațele ascunse. Dintr-o dată am intrat în bătaia puștii și nu-mi mai amintesc nimic altceva. Dar uitați-vă, mi-a rupt oasele și sunt plin de vânătăi. Nu știu ce-o fi avut cu mine, probabil că e din cauza numelui meu.”

Ghiță Pavăză a fost decorat de către președintele Băsescu și a trecut imediat în rezervă, până când se va vindeca și va putea să se răzbune pe pușcă.

Autor: Anonim

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
19 septembrie 2011 07:44

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult