Din nou probleme pentru România la Curtea Internațională a Drepturilor Omului de la Haga. Un mitropolit din Constanța a dat în judecată statul român pentru că i-a interzis dreptul la muncă, nelăsându-l să plece de-acasă să meargă cu botezul. 

mitropolit-roman.jpg

„Vorbim de un caz special, Înalt prea sfinția sa Achițenie se afla în arest la domiciliu, fiind anchetat într-un dosar clasic, de tâlhărie, înșelăciune, evaziune fiscală și șantaj. În cazul acesta măsura arestului la domiciliu nu se justifică, orice preot poate fi acuzat de așa ceva. Pe de altă parte clientului meu i s-a interzis dreptul de a munci în această perioadă foarte profitabilă a anului”, a declarat avocatul prelatului. 

În cazul în care mitropolitul va câștiga procesul, statul român este bun de plată în cuantumul a câteva milioane de euro. „Un botez simplu presupune investiții minime, apă de la chiuvetă și o tufă de prin spatele bisericii și venituri extrem de ridicate. Doar cerșetoria și ghicitul în palmă mai pot concura ca profitabilitate cu botezul anual ortodox”, a explicat un specialist în economie teologică. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Sunday, 07.01.2018 06:10 Social

National Cinematografic