Un mitropolit aflat în arest la domiciliu dă statul în judecată, că a pierdut milioane de euro că nu s-a dus cu botezul

Din nou probleme pentru România la Curtea Internațională a Drepturilor Omului de la Haga. Un mitropolit din Constanța a dat în judecată statul român pentru că i-a interzis dreptul la muncă, nelăsându-l să plece de-acasă să meargă cu botezul. 

„Vorbim de un caz special, Înalt prea sfinția sa Achițenie se afla în arest la domiciliu, fiind anchetat într-un dosar clasic, de tâlhărie, înșelăciune, evaziune fiscală și șantaj. În cazul acesta măsura arestului la domiciliu nu se justifică, orice preot poate fi acuzat de așa ceva. Pe de altă parte clientului meu i s-a interzis dreptul de a munci în această perioadă foarte profitabilă a anului”, a declarat avocatul prelatului. 

În cazul în care mitropolitul va câștiga procesul, statul român este bun de plată în cuantumul a câteva milioane de euro. „Un botez simplu presupune investiții minime, apă de la chiuvetă și o tufă de prin spatele bisericii și venituri extrem de ridicate. Doar cerșetoria și ghicitul în palmă mai pot concura ca profitabilitate cu botezul anual ortodox”, a explicat un specialist în economie teologică. 

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

7 ianuarie 2018 04:10
Citește mai mult despre: botez mitropolit

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult