Un nou scandal pe piaţa alimentelor! Carne de căluţ de mare, descoperită în peştele românesc

Consumatorii din Marea Britanie au un nou motiv de îngrijorare, anunţă autorităţile, după ce peştele românesc aflat pe rafturile supermarketurilor s-a dovedit a fi, în proporţie de peste 90%, contaminat cu carne de căluţ de mare. OPC desfăşoară în prezent anchete la cherhanalele care livrează peste hotare produse piscicole precum scrumbie de Dunăre, guvizi, file de şalău sau lapţi de biban, căutând să identifice originea cărnii de căluţ de mare.

“Viaţa nimănui nu a fost pusă în pericol”, susţine Decebal Popescu, pescar cu experienţă. “Căluţul de mare nu e toxic, e chiar foarte apreciat în anumite ţări din Asia. În Occident există însă o reţinere în ceea ce priveşte consumul acestuia, pentru că e adorabil. Evident că ne întrebăm cine ar fi în stare să pescuiască, să tranşeze şi să pună pe masa britanicilor o fiinţă atât de graţioasă, când există atâtea specii marine urâte, solzoase şi cu ochii bulbucaţi.”

“E o lovitură pentru exportul românesc”, a continuat Popescu. “Vă puteţi imagina repulsia pe care o simte cetăţeanul străin când află că a cumpărat căluţ de mare, fiind păcălit de comercianţi că e nisetru sau morun.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
17 februarie 2013 10:02

Alte articole

Vezi mai mult