Un nou zăcământ de aur format în Munţii Apuseni, după prăbuşirea unui avion cu cocalari

O nouă tragedie zguduie România, după ce un avion cu cocalari s-a prăbușit în Munții Apuseni. Din păcate au fost supraviețuitori, însă există și o veste bună: în urma impactului, pe coasta muntelui s-a format un nou zăcământ de aur. „Avionul circula cu o viteză mult peste limita legală, trecând razant pe lângă mai multe avioane, cu hublourile deschise și muzica la maxim. Ajunși la fața locului, experții au constatat că impactul foarte puternic a dat naștere unui nou zăcământ de aur“, spune Radu Stroe, ministrul de Interne.

Salvatorii au găsit avionul cu mult înainte ca autoritățile să îl localizeze cu ajutorul aparatelor de urmărire. „Nu ne-a fost greu să-l găsim, am survolat zona câteva minute, apoi am văzut că lucește ceva foarte puternic. Era aurul. Poate dacă aveam încredere în STS, îl găseam mai târziu, salvam mai puțini cocalari și evitam o tragedie“, spune Decebal Popescu, medic ISU.

O nouă veste bună este faptul că RMGC a renunțat definitiv la ideea de a extrage aur de la Roșia Montană. „Nu ne mai interesează Roșia Montană, acum ne axăm pe locul unde s-a prăbușit avionul care, conform experților noștri, conține de aproape trei ori mai mult aur“, a declarat Dragoș Tănase, directorul general al RMGC.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Luchian
22 ianuarie 2014 10:01

Alte articole

Vezi mai mult