Un ONG organizează excursii la şcoală pentru copiii romi

Alertaţi de numărul tot mai mic de copii romi care frecventează şcoala, ONG-ul Romani Criss a organizat în ultima perioadă o serie de excursii pentru copiii romi în şcoli.

Micuţii romi au stat pentru prima oară într-o bancă, au răsfoit manualele şi s-au pozat cu ele, au scris cu creta pe tablă, au furat senvişurile elevilor şi multe alte activităţi normale pentru un şcolar. Ei au fost extrem de încântaţi de excursie, ca dovadă suvenirurile pe care le-au luat la plecare: ghiozdane, stilouri, telefoane mobile sau calculatoare.

„Pentru mulţi dintre ei a fost prima dată când au văzut interiorul unei şcoli. Au fost impresionaţi de ceea ce au văzut, unii chiar au promis că vor participa şi la alte astfel de excursii în şcoli”, a declarat, vizibil satisfăcută, reprezentanta Romani Criss.

O altă surpriză a organizatorilor pentru micuţii romi a fost amplasarea unor panouri cu siluete de elevi, în care îţi introduceai capul şi te pozai, lăsând astfel impresia că ai fost elev măcar pentru o zi.

Romani Criss spune e încântată de succesul programului şi intenţionează să-l extindă, urmând să organizeze în viitorul apropiat excursii în universităţi pentru romii trecuţi de 18 ani.

Scris de Calin
15 iunie 2011 06:38

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult