Un ONG trimite anual voluntari în satele fără curent, să le povestească „Singur acasă”

De Sărbători, e bine să ne gândim şi la cei mai puţin norocoşi! În fiecare iarnă, o asociaţie din Bucureşti trimite voluntari în cele mai izolate cătune din ţară, pentru a le povesti filmul „Singur acasă” sătenilor la care televiziunea sau curent electric încă nu au ajuns.

„Mulţi dintre ei sunt bătrâni, aud greu, trebuie să le explici o fază de mai multe ori. Dar cuvintele nu pot descrie bucuria de pe faţa lor când le povesteşti cum s-a împuşcat hoţul singur în ouă după ce a alunecat pe maşinuţe”, spune Decebal Popescu, coordonatorul proiectului.

„Pentru mine e al treilea an de voluntariat. E solicitant, batem kilometri întregi prin nămeţi ca să ajungem la câte o casă în vârf de munte, dar merită. Unii sunt mai rezervaţi, se ascund, trebuie să-i momeşti povestindu-le genericul. Alţii ne aşteaptă încă de la intrarea în sat, în hainele de duminică, cu colaci şi plăcinte. A devenit o adevărată tradiţie de Sărbători pentru ei să asculte ‘Singur acasă’, sperăm să le putem oferi asta mulţi ani de acum încolo”, adaugă Marcel, voluntar.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
8 decembrie 2018 08:48
Citește mai mult despre: Craciun Singur Acasă voluntariat

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult