Un ONG trimite anual voluntari în satele fără curent, să le povestească „Singur acasă”

De Sărbători, e bine să ne gândim şi la cei mai puţin norocoşi! În fiecare iarnă, o asociaţie din Bucureşti trimite voluntari în cele mai izolate cătune din ţară, pentru a le povesti filmul „Singur acasă” sătenilor la care televiziunea sau curent electric încă nu au ajuns.

„Mulţi dintre ei sunt bătrâni, aud greu, trebuie să le explici o fază de mai multe ori. Dar cuvintele nu pot descrie bucuria de pe faţa lor când le povesteşti cum s-a împuşcat hoţul singur în ouă după ce a alunecat pe maşinuţe”, spune Decebal Popescu, coordonatorul proiectului.

„Pentru mine e al treilea an de voluntariat. E solicitant, batem kilometri întregi prin nămeţi ca să ajungem la câte o casă în vârf de munte, dar merită. Unii sunt mai rezervaţi, se ascund, trebuie să-i momeşti povestindu-le genericul. Alţii ne aşteaptă încă de la intrarea în sat, în hainele de duminică, cu colaci şi plăcinte. A devenit o adevărată tradiţie de Sărbători pentru ei să asculte ‘Singur acasă’, sperăm să le putem oferi asta mulţi ani de acum încolo”, adaugă Marcel, voluntar.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
8 decembrie 2018 08:12

Alte articole

Vezi mai mult