Viața pensionarilor în România este tot mai grea în ciuda promisiunilor goale făcute de guvernanți. Un bun exemplu în acest sens este Marcel Constantin, un bătrân din Berceni care-și cheltuie agoniseala de o viață doar pentru a repara paltonul de pe el. Asta deoarece, conform legislației în vigoare, paltonul său este monument istoric clasa A și e nevoie de un arheolog pentru a schimba nasturii, dar și de o mulțime de acte de la instituții de stat. 

palton vechi.jpg

„Nu știu ce au cu mine, paltonul nici măcar nu este așa de vechi, eu îl am de la bunicu, e un palton bun, l-a purtat când a fost la Adunarea Națională de la Alba Iulia, știți ce iarnă a fost atunci? N-a avut nicio problemă”, spune bătrânul Constantin. Acesta a trebuit să obțină, pentru început, certificat de descărcare arheologică de la Direcția de Cultură, apoi avize de la Mediu, Muzeul Național de Istorie și Ordinul Arheologilor din România. 

Schimbarea nasturilor a fost făcută de un specialist în medivalistică ce a venit tocmai din Germania, pentru că o parte din căptușeală este făcută din zale care poartă însemnele casei lui Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg.


We know both the art of matching people and the science of technology.

Staffing done right: +250 tech specialists and a 95% retention rate. See our current job openings!

Scris de Eftimie | Monday, 26.03.2018 15:38 Social

National Cinematografic