Viața pensionarilor în România este tot mai grea în ciuda promisiunilor goale făcute de guvernanți. Un bun exemplu în acest sens este Marcel Constantin, un bătrân din Berceni care-și cheltuie agoniseala de o viață doar pentru a repara paltonul de pe el. Asta deoarece, conform legislației în vigoare, paltonul său este monument istoric clasa A și e nevoie de un arheolog pentru a schimba nasturii, dar și de o mulțime de acte de la instituții de stat. 

palton vechi.jpg

„Nu știu ce au cu mine, paltonul nici măcar nu este așa de vechi, eu îl am de la bunicu, e un palton bun, l-a purtat când a fost la Adunarea Națională de la Alba Iulia, știți ce iarnă a fost atunci? N-a avut nicio problemă”, spune bătrânul Constantin. Acesta a trebuit să obțină, pentru început, certificat de descărcare arheologică de la Direcția de Cultură, apoi avize de la Mediu, Muzeul Național de Istorie și Ordinul Arheologilor din România. 

Schimbarea nasturilor a fost făcută de un specialist în medivalistică ce a venit tocmai din Germania, pentru că o parte din căptușeală este făcută din zale care poartă însemnele casei lui Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg.

Scris de Eftimie | Monday, 26.03.2018 16:38 Social

National Cinematografic