Un pensionar are un palton atât de vechi, că s-a dus la arheolog să-i schimbe un nasture

Viața pensionarilor în România este tot mai grea în ciuda promisiunilor goale făcute de guvernanți. Un bun exemplu în acest sens este Marcel Constantin, un bătrân din Berceni care-și cheltuie agoniseala de o viață doar pentru a repara paltonul de pe el. Asta deoarece, conform legislației în vigoare, paltonul său este monument istoric clasa A și e nevoie de un arheolog pentru a schimba nasturii, dar și de o mulțime de acte de la instituții de stat.

„Nu știu ce au cu mine, paltonul nici măcar nu este așa de vechi, eu îl am de la bunicu, e un palton bun, l-a purtat când a fost la Adunarea Națională de la Alba Iulia, știți ce iarnă a fost atunci? N-a avut nicio problemă”, spune bătrânul Constantin. Acesta a trebuit să obțină, pentru început, certificat de descărcare arheologică de la Direcția de Cultură, apoi avize de la Mediu, Muzeul Național de Istorie și Ordinul Arheologilor din România.

Schimbarea nasturilor a fost făcută de un specialist în medivalistică ce a venit tocmai din Germania, pentru că o parte din căptușeală este făcută din zale care poartă însemnele casei lui Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
26 martie 2018 16:03

Alte articole

Vezi mai mult